Veiling van kleding en persoonlijke spullen van Amy Winehouse is groot succes

.

Op een veiling van souvenirs van de Britse zangeres Amy Winehouse (1983-2011) zijn honderden stukken verkocht boven de geschatte prijs.

Zo werd een rode hartvormige leren tas van het merk Moschino geveild voor 205.000 dollar (177.000 euro) terwijl de prijs geschat was op 20.000 dollar. Dat heeft het veilinghuis Julien’s Auctions op Twitter bekendgemaakt.

Tien jaar na haar overlijden worden dit weekend in Beverly Hills meer dan 800 kledingstukken en voorwerpen van Amy Winehouse geveild op een tweedaagse veiling.

.
.© Getty Images

Op de eerste dag gingen verschillende stukken ver over de geschatte prijs. Zo ging een goudkleurige minijurk van Dolce & Gabbana voor 150.000 dollar onder de hamer terwijl ze geschat was op 7.000 dollar. Een zwart-wit gestreepte jurk die de overleden zangeres droeg tijdens een optreden op de ‘Tonight Show’ met Jay Leno in 2007 bracht 25.000 dollar op. Een bieder betaalde meer dan 11.000 dollar voor de strakke zwarte rok die Winehouse droeg tijdens de Grammy Awards 2008 toen ze vijf trofeeën won.

.
.© Getty Images

Een turquoise beha die de zangeres droeg in de videoclip voor ‘You Know I’m No Good’ bracht een goede 25.000 dollar op. Twee van de opgezette dieren van de Britse ster gingen voor meer dan 6.200 dollar onder de hamer. Er werd ook een verjaardagskaart geveild die Winehouse had gekregen van zangeres Adele. Die kaart werd in de catalogus geschat op 200 tot 400 dollar, maar werd uiteindelijk geveild voor 3.200 dollar.

Ook vandaag/zondag worden nog verschillende stukken uit de Winehouse-collectie geveild. Het gaat onder meer om het groen-zwarte minijurkje dat de zangeres droeg tijdens haar laatste officiële concert in Belgrado in juni 2011. Op 23 juli werd de ster dood aangetroffen in zijn appartement in Londen. Ze stierf aan alcoholvergiftiging toen ze 27 jaar oud was.

Amy’s ouders, Mitch en Janis, hebben geholpen bij het opzetten van de veiling. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel – het geld gaat naar de Amy Winehouse Foundation, die tot doel heeft jongeren te beschermen tegen alcohol- en drugsmisbruik.

.
.© Getty Images

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content