Van Halen terug met nieuwe plaat en wereldtournee

Het heeft lang geduurd, maar nadat de band rond Eddie van Halen in 2007 zanger David Lee Roth opnieuw in de armen sloot, staat Van Halen er volgend jaar met een nieuw album en een wereldtournee.

Van Halen is een Amerikaanse rockband met een roemrijk verleden waarbij enkel zangers de revue passeerden. Gitarist Eddie van Halen en zijn broer en drummer Alex bleven gedurende dertig jaar de spil van de band. Toen de band na een lange tussenpauze in 2007 besliste om opnieuw op tournee te gaan in de Verenigde Staten besloten de broers van Halen opnieuw met de originele zanger David Lee Roth samen te werken. Tegelijkertijd mocht van Halens zoon Wolfgang als nieuwe bassist aan de slag gaan.

Het laatste originele album van Van Halen dateert ondertussen al uit 1998. Van Halen III werd niet zo goed ontvangen en de plaat staat bekend als het slechts verkochte album uit de geschiedenis van de band. Sinds zanger David Lee Roth de groep opnieuw vervoegde besliste Eddie van Halen om samen met een nieuwe tournee ook te werken aan een nieuw album.

Voor de productie huurde het viertal Ross Hogarth, bekend van zijn werk met R.E.M. en Mötley Crüe, in. De plaat staat gepland voor begin 2012 en volgens een afbeelding op hun website zou er op 7 februari misschien al een eerste single aankomen. Data voor de wereldtournee zijn nog niet bekend, maar Van Halen zou nu in tegenstelling tot de vorige tournee de hele wereldbol rondgaan en ook in Europa concerteren. Op 10 januari maakt de band bekend of ze Jump ook in België komen spelen. (TG)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content