Van Eminem tot Bob Dylan: dit zijn de meest welbespraakte artiesten

Eminem versus Bob Dylan © Musixmatch

Een studie naar het vocabularium van artiesten leverde fascinerende resultaten op. Ontdek hier welke muzikanten het meest welbespraakt zijn.

Musixmatch deed onderzoek naar de woordenschat van artiesten in verschillende genres. Eerder werd een gelijkaardige studie gedaan, waarbij het vocabularium van hip-hopartiesten werd onderzocht. Naar analogie van deze studie breidde de redactie van Musixmatch het onderzoek uit door verschillende muzikale genres onder de loep te nemen. Om het overzichtelijk te houden, werden 99 succesvolle artiesten die in 25 verschillende muziekstijlen actief zijn uitgekozen.

Eminem mag dan wel soms in herhaling vallen in zijn lyrics – moeders en lieven zijn strontvervelend – maar hij gebruikt er wel ongelooflijk veel verschillende woorden voor. De rapper eindigde met stip op 1 in de studie van Musixmatch. De rest van de top vijf ziet eruit als volgt: Jay Z (2), Tupac (3), Kanye West (4), Bob Dylan (5). De bard Bob Dylan is de enige in het rijtje die niet tot het hip-hopgenre hoort.

Of artiesten nu veel of weinig woorden vuilmaken aan hun boodschappen of gevoelens maakt in principe niet uit. De studie werd gedaan uit interesse, niet om de artiesten te categoriseren als goed of slecht: ‘Deze analyse moet niet geïnterpreteerd worden als een waardeoordeel van de artiesten. Het geeft gewoon een alternatief inzicht in de muziek van de onderzochte artiesten. Het geeft ons een blik in het brein van verschillende songwriters. Sommigen hebben maar enkele woorden nodig om ons te beroeren terwijl anderen ons een verhaal vertellen met duizenden verschillende woorden.’

Surf naar Musixmatch voor de volledige lijst.

Van Eminem tot Bob Dylan: dit zijn de meest welbespraakte artiesten
© Musixmatch

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content