Vakantiesfeer op Afro-Latino Festival in Bree

Orishas, op een eerder optreden © REUTERS

Ongeveer 20.000 bezoekers zijn de afgelopen 3 dagen afgezakt naar Bree voor het jaarlijkse Afro-Latino Festival. Door het goede weer was de sfeer erg uitgelaten. De festivalgangers konden er genieten van multiculturele muziek als salsa, reggae en Afrikaanse ritmes.

Het Afro-Latino Festival in Bree was al aan de 18de editie toe. “De afgelopen jaren schommelt het bezoekersaantal steeds rond 20.000 en nu was dat niet anders”, vertelt persverantwoordelijke Kristof Henseler. “Omdat het vorige week zo hard heeft geregend, hadden we heel wat voorzorgsmaatregelen genomen om het comfort van de bezoekers te vrijwaren. Aangezien het een heel weekend droog is gebleven, was dat uiteindelijk niet nodig. De zon zorgde voor een heel uitgelaten sfeer. Iedereen was duidelijk in vakantiemodus. We hebben dan ook een heel hoge waarderingsscore gekregen.”

Muzikale toppers waren dit jaar Joss Stone, Sean Paul en Orishas. “De headliners hebben zeker niet ontgoocheld”, aldus nog Kristof Henseler. “Sean Paul heeft een van de beste concerten gegeven van ons festival. En voor het Cubaanse Orishas, dat voor het eerst na een split in 2010 terug in Europa was te zien, waren mensen vanuit heel Europa naar Bree afgereisd. Een enorm feestje!”

Afro-Latina vindt volgend jaar opnieuw plaats in het tweede weekend van juli. “En ook dan zullen we een aantal verrassingen in petto hebben die zowel de liefhebbers van de diverse genres als het algemene festivalpubliek kunnen boeien”, besluit Kristof Henseler. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content