‘Um Chagga Lagga’: beluister de nieuwe single van Pixies

Pixies lanceert op 30 september zijn nieuwe plaat Head Carrier, de tweede sinds de reünie in 2004. Op 7 juli vertrekken Black Francis en co. op een Europese tournee die hen onder meer langs Dour (17/7) en de Lotto Arena (25/11) zal brengen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Single Um Chagga Lagga is de eerste voorbode van Head Carrier, een door Tom Dalgety (Killing Joke, Royal Blood) geproducete ‘mix van surrealisme, psychedelica, dissonantie en surfrock’, hier vooruit te bestellen. De preproductie van de plaat werd in zes weken, half zo snel dan voorganger Indie Cindy (2014), afgewerkt in de Londense Rak Studios.

Black Francis met Pixies.
Black Francis met Pixies.© REUTERS

Head Carrier is het eerste Pixies-album waaraan bassiste Paz Lenchantin, vervangster van Kim Shattuck sinds 2014, heeft meegewerkt. ‘Toen ik de repetitieruimte voor het eerst betrad, was ik heel nerveus. Ik had serieuze schoenen te vullen’, aldus Lenchantin. ‘Ik heb er drie jaar over gedaan om te leren wat het betekent om een Pixie te zijn, en nu is mijn hart, spirit en liefde voor hun muziek ingebed in mij. Ik heb het gevoel dat ik een echte Pixie ben geworden.’

Op 7 juli trapt Pixies zijn Europese tournee af in Lissabon. Tien dagen later zijn Black Francis en co. te zien op het Dour Festival, en op 25 november doen ze de Lotto Arena aan. De ticketverkoop voor dat laatste concert start op vrijdag 8 juli om 10u via proximusgoformusic.be.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Koen Baudewyn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content