Uitverkocht Pinkpop rustig verlopen

© Belga

De 43e editie van muziekfestival Pinkpop heeft in totaal 79.000 bezoekers naar het Nederlands- Limburgse Landgraaf getrokken. In totaal gingen er 31.000 weekeinde-tickets over de toonbank.

Zaterdag bezochten 6000 mensen het festival voor één dag, zondag waren dat er 12.000 en op pinkstermaandag kwamen 30.000 muziekliefhebbers met een dagkaart binnen. Het driedaagse festival was daarmee uitverkocht. Dat liet de organisatie van Pinkpop weten. Dat maandag veruit de drukste dag zou worden, was vooraf al duidelijk. De kaarten voor de laatste festivaldag waren binnen een uur uitverkocht.

Waarschijnlijk is de overgrote meerderheid in handen van fans van Bruce Springsteen en zijn E-Street Band, die het festival afsluiten. Opvallend veel toegangskaarten werden op het laatste moment aangeschaft. De week voor Pinkpop stond de teller op 75.000 verkochte tickets. Festivalbaas Jan Smeets voorspelde toen al dat veel kaarten last-minute zouden worden verkocht, omdat veel bezoekers de weersverwachtingen tot op het laatste moment aankijken.

Dit jaar konden de muziekliefhebbers in Landgraaf drie dagen lang genieten van stralend weer. De politie heeft op Pinkpop 22 mensen aangehouden voor kleinere vergrijpen. Het gaat om diefstal, dealen, drugsgebruik en twee gevallen van dronkenschap, maakte een woordvoerster van de politie bekend. De politie spreekt van een “heel rustig verlopende en leuke Pinkpop”. “De festivalgangers smachtten vooral naar zonnebrandcrème en water”, aldus een woordvoerster. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content