Uitreiking Grammy Awards uitgesteld uit vrees voor omikron

© iStock

De uitreiking van de Grammy Awards wordt voorlopig uitgesteld. De organisatie van ’s werelds belangrijkste muziekprijzen doet dit vanwege de opmars van de omikronvariant van het coronavirus. De prijzen zouden op 31 januari worden uitgedeeld.

‘Na een zorgvuldige analyse met stads- en staatsambtenaren, gezondheids- en veiligheidsexperts, de artiestengemeenschap en vele partners, hebben The Recording Academy en CBS de 64ste jaarlijkse Grammy Awards-show uitgesteld’, zegt de organisatie in een verklaring. ‘De gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap, het publiek en de honderden mensen die aan de show meewerken, zijn onze topprioriteit.’

Het is de tweede keer dat de uitreiking van de Grammy Awards vanwege het coronavirus wordt verzet. Vorig jaar zou de uitreiking ook op de laatste dag van januari plaatsvinden en werd ze uitgesteld tot 14 maart.

Jon Batiste is met elf nominaties de artiest die dit jaar de meeste kans maakt op een beeld. Hij wordt gevolgd door Doja Cat, H.E.R. en Justin Bieber, die ieder acht nominaties op zak hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content