Uitbating Vorst Nationaal komt in handen van Sportpaleis Groep

© belga

Het Antwerpse Sportpaleis en Music Hall slaan de handen in elkaar voor de exploitatie van Vorst Nationaal. Sportpaleis Groep zal vanaf 1 oktober de uitbating van de concertzaal op zich nemen.

Het Antwerpse Sportpaleis en Music Hall slaan de handen in elkaar voor de exploitatie van Vorst Nationaal. Sportpaleis Groep zal vanaf 1 oktober de uitbating van de concertzaal op zich nemen.

Music Hall blijft eigenaar van de zaal, maar zal de dagelijkse leiding overlaten aan de Sportpaleis Groep. Beide partijen ondertekenden daarvoor een kaderovereenkomst.

Sportpaleis Groep en Music Hall benadrukken dat ze een “bijzonder belangrijk strategisch samenwerkingsakkoord” hebben gesloten. Beide organisaties zullen naar eigen zeggen “hun corebusiness verder en met nog meer succes” kunnen ontwikkelen, maar de musicalproducties van Music Hall zullen voortaan ook het Sportpaleis aandoen.

Gedelegeerd bestuurder Geert Allaert van Music Hall zegt dat zijn bedrijf zich nu meer zal kunnen focussen op promotie en productie. “Onze internationale ambities worden steeds concreter, maar we zullen ook heel actief blijven in België.” Samen met de gemeente Vorst en het Brussels gewest zal de Sportpaleis Groep ervoor zorgen dat Vorst Nationaal “dé concertzaal bij uitstek Brussel” blijft, meent Allaert.

Bij het Sportpaleis zegt bestuurder Jan Van Esbroeck dat de groep “verheugd is haar expertise in zaaluitbating nu ook te mogen aanwenden voor wat de moeder aller concertzalen in België is”. Hij noemt de Brusselse zaal zelfs “een van de gezelligste concertzalen in Europa”. Nu ze onder één koepel verenigd zijn, zorgen het Antwerps Sportpaleis, de Lotto Arena, de Ethias Arena en Vorst Nationaal er nu voor dat er “voor elke artiest en voorstelling, zowel wat ligging als wat capaciteit betreft, een mooi en uniek aanbod is”.

Music Hall en het Antwerps Sportpaleis onderhandelen op dit moment ook “op het vlak van theaters”, laten ze nog weten. Ze gaan op zoek naar structurele samenwerking. “Weldra opent de Sportpaleis Groep immers het vernieuwde Congrestheater in Hasselt. Een samenwerking met de theaters van Music Hall in Gent (Capitole) en Antwerpen (Stadsschouwburg) lijkt dan ook een opportuniteit.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content