Twee concerten van Pixies in Brusselse AB uitverkocht

De Pixies gaan opnieuw touren, dankuwel alstublieft. Op 2 en 3 oktober houden ze halt in de Ancienne Belgique. alle kaarten zijn intussen de deur uit.

De kans is groot dat u nog steeds onafgebroken luistert naar Bagboy, de onverwachte nieuwe single van de Pixies. Bijna tien jaar na hun laatste wapenfeit Bam Thwok bood de band het nummer gratis aan op hun website. De bijhorende videoclip ging bijna onmiddellijk viral en iedereen brak zich het hoofd over wie de vrouwenstem op de achtergrond wel niet mocht wezen.

Kim Deal kon het nu eenmaal niet zijn. Even terug moesten wij u immers met pijn in het hart melden dat de legendarische bassist slash vocalist Kim Deal na 25 jaar de band zou verlaten. Zij concentreert zich nu op haar Last Splash-tournee met The Breeders en zal vervangen worden door The Muffs-frontvrouw Kim Shattuck.

Shattuck krijgt meteen een vuurdoop van jewelste want de vijftigjarige bassiste zal meereizen met de Pixies tijdens hun nakende wereldtournee in het najaar van 2013. De band kondigde de volgorde van de tour vandaag aan op hun website en jawel, er wordt ook halt gehouden in België! Twee keer zelfs. Het eerste aangekondigde concert, op 2 oktober in de Ancienne Belgique, was meteen uitverkocht. Dus duwde de rockband er nog eentje bij op 3 oktober! Maar ook de tickets van ‘dag 2’ zijn allemaal de deur uit.

Verwacht u in het najaar aan een ‘Best Of’-show, want desondanks ‘Bagboy’ zegt de band niet van plan te zijn een nieuwe plaat uit te brengen. (KS/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content