Twee Belgische deelnemers aan Koningin Elisabethwedstrijd viool

Koningin Elisabethwedstrijd © .

Twee Belgen zullen deelnemen aan de eerste ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. Het gaat om Fien Van den Fonteyne en Hracha Avanesyan.

De eerste ronde gaat komende week van start.

De halve finales worden op maandag 11 mei, dinsdag 12 mei, woensdag 13 mei en zaterdag 16 mei afgewerkt. De finalisten moeten daarna aan de bak in het Paleis voor Schone Kunsten op maandag 25 mei, dinsdag 26 mei, donderdag 28 mei en zaterdag 30 mei.

De laureaten krijgen hun prijs overhandigd op dinsdag 2 juni door koningin Mathilde in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Donderdag 11 juni wordt een slotconcert gehouden in het Paleis voor Schone Kunsten.

De prestigieuze muziekwedstrijd is helemaal te volgen via de VRT. Cobra.be volgt de eerste ronde en zal de halve finales en finale livestreamen. De halve finales en de finale zijn eveneens rechtstreeks te volgen op de radio, via Klara. Ook Canvas en Canvas+ brengen live verslag uit vanaf de halve finale. Tijdens de finaleweek wordt op deze kanalen bovendien een aanvullend avondprogramma uitgezonden, “Elisabeth Live”.

(Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content