Twaalf finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd bekend

© Belga

In Flagey in Brussel heeft juryvoorzitter Arie Van Lysebeth om iets na middernacht de finalisten bekend gemaakt van de Koningin Elisabethwedstrijd piano.

De 24 halvefinalisten vertolkten elk op twee verschillende dagen een concerto van Mozart begeleid door het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, en een recital van ongeveer 40 minuten.

De halve finale ging van start op 9 mei en eindigde zaterdagavond iets na middernacht met de bekendmaking van de finalisten, wiens namen werden voorgelezen in aanwezigheid van koningin Mathilde. “Het spijt me heel erg dat we afscheid moeten nemen van twaalf van jullie. Alhoewel jullie niet doorgaan naar de finale, er wacht jullie een mooie toekomst”, zo sprak Van Lysebeth de verliezers toe. Vervolgens las hij de namen van de twaalf halvefinalisten voor.

Dat zijn Yoonji Kim, Atsushi Imada, Alexander Beyer, Hans H. Suu, Aljosa Jurinic, Chi Ho Han, Larry Weng, Lukas Vondracek, Dmitry Shiskkin, Alberto Ferro, Kana Okada en Henry Kramer. De twee Belgen die deelnamen, Yannick Van de Velde en Florian Noack, werden al in de eerste ronde uitgeschakeld. Op 28 mei weten we wie de winnaar is van de Koningin Elisabethwedstrijd 2016. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content