Triggerfinger wil oplossing voor ‘ongelukkige’ plek Rock Werchter-affiche

© Koen Keppens

Triggerfinger concerteert op Rock Werchter op het moment dat de Rode Duivels hun kwartfinale spelen tegen Argentinië. De manager is daar niet blij mee: ‘Ik heb de organisatie gevraagd om na te denken over een eventuele andere oplossing.’

Het tijdstip van de wk-kwartfinale tussen België en Argentinië dat op twee grote schermen te volgen is op de festivalweide van Rock Werchter, maakt niet enkel gelukkigen. De groepen die geprogrammeerd staan tijdens de wedstrijd, bijvoorbeeld. Zij zullen, gezien de Duivelsgekte, een pak minder volk lokken. Een van die groepen is Triggerfinger. De Antwerpenaren mogen zaterdag om 18.30u aantreden op het hoofdpodium, exact een half uur na de aftrap. Dat dat een probleem is, weet ook Eric Didden, manager van de band.

Aangezien de organisatie al liet weten dat de programmatie niet zal aangepast worden, staat het nu al vast dat de band met de uitstekende livereputatie voor een pak minder publiek zal spelen. De wedstrijden worden immers getoond op plaatsen waar de concerten ‘niet verstoord worden’, met andere woorden: op een eindje stappen van het podium.

Didden hoopt alsnog de organisatoren op andere gedachten te brengen. ‘Ik heb hen gevraagd om eens na te denken over een eventuele andere oplossing’, zegt hij aan Deredactie.be. Maar of die oplossing er ook komt, is nog maar de vraag. De programmatie werd al weken op bekendgemaakt. Een aanpassing net voor het begin van het festival lijkt ons bijzonder klein.

Naast Triggerfinger spelen ook de indierockers van Imagine Dragons (in The Barn) en SBTRKT (Klub C) op hetzelfde tijdstip als de wedstrijd van de Rode Duivels. Het wordt dus kiezen tussen (een van) deze drie bands en voetbal. En dan hebben we het nog niet eens over verlengingen en eventuele strafschoppen. Want dan komen ook de concerten van The Black Keys (hoofdpodium) en Agnes Obel (The Barn) ‘in gevaar’.(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content