Trent Reznor verzorgt soundtack Call of Duty: Black Ops II

Voor de soundtrack van de videogame Call of Duty: Black Ops II werd een beroep gedaan op Trent Reznor, de frontman van Nine Inch Nails.

Het componeren van soundtracks is voor de Oscarwinnaar en frontman van Nine Inch Nails geen nieuwtje; hij kan putten uit eerdere ervaringen met de films The Girl with the Dragon Tattoo en The Social Network. Voor die laatste mocht hij samen met Atticus Ross een Oscar in ontvangst nemen.

Ook videogames zijn voor Reznor geen onbekende. De games Quake en Doom 3 konden op zijn medewerking rekenen en zelf is hij al jarenlang fan van de Call of Duty franchise. “Ik heb die franchise altijd beschouwd als het hoogtepunt van wat schijnbaar onbeperkte budgetten en grenzeloze mogelijkheden tegenwoordig kunnen doen.”

De nieuwe game speelt zich af tijdens een koude oorlog tussen de VS en China. Onlangs werd een eerste trailer vrijgegeven, waarin een centrale rol is weggelegd voor de slechterik van het verhaal.

Reznor is van mening dat de themesong niet gepaard mag gaan met een patriottisch deuntje, maar wel met iets dat een gevoel van verlies, spijt en woede moet opwekken. Hij wil het vooral erg agressief laten klinken en gebruikt daarvoor luide gitaren en drums.

Het spel komt uit op 13 november. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content