Tops & flops op de MTV Awards

© Reuters

Justin Timberlake was de grote slokop op een sprankelende editie van de MTV Awards, die zoals gebruikelijk weer opgesmukt werd met enkele blunders en opzienbarende vertoningen.

Het was de dertigste editie van de show, die elk jaar in populariteit afneemt. De organisatoren haalden daarom alles uit de kast met optredens van supersterren Lady Gaga, Miley Cyrus, Kanye West, Drake, Katy Perry en Bruno Mars. Ook de presentatoren waren niet van de minste: Pharell Williams, Lil’ Kim, Daft Punk en Taylor Swift mochten de optredens aan mekaar praten.

Taylor Swift dropt bommetje
Die laatste kon zichzelf niet bedwingen om tijdens haar bedankingsspeech voor de prijs van ‘beste videoclip van een vrouwelijke artiest’ voor haar lied ‘I Knew You Were Trouble’ een steek te geven richting haar ex-vriend, One Direction-lid Harry Styles, met de woorden: “Ik wil de persoon bedanken die me geïnspireerd heeft om dit lied te schrijven; die weet precies wie hij is.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Opschudding in de zaal en een geamuseerde blik bij een schijnbaar onverschillige Styles, die na een woelige breuk met Swift meermaals met een nieuwe, onbekende vriendin gespot werd. Daarbovenop betrapte de camera Swift toen ze ‘shut the fuck up’ prevelde wanneer haar ex met de andere bandleden op het podium stond.


Weinig om het lijf

Lady Gaga mocht in haar gekende stijl de debatten openen: ze bracht een nummer van haar nieuwe plaat ARTPOP, die in november van dit jaar verschijnt, gehuld in een zedig nonnenkostuum. Tijdens de laatste noten had ze heel wat minder om het lijf: met een bikinitopje in zeeschelpvorm en een string die met bloemen aaneenhing liet ze weinig aan de verbeelding over. Of het nummer nu slecht of dramatisch was, ze wist in ieder geval de aandacht te trekken.

Daarna kreeg ook Miley Cyrus het te warm, waarna ze op haar beurt het aanwezige publiek trakteerde op een stripact. Met dirty dancing en ordinaire gebaren probeerde ze het publiek op te zwepen, maar de vele tweets die ontstelde fans de wereld instuurden bewijzen dat het pittige optreden van brave Disney-ster Hannah Montana niet echt werd gesmaakt.


Miley Cyrus & Robin Thicke tijdens ‘Blurred Lines’ (Foto: Reuters)
Reünie *NSYNC

De show werd verzorgd, maar hoe was het met de muziek gesteld? Macklemore & Ryan Lewis wonnen de prijs voor beste hiphopvideo en beste audiovisuele technieken met hun hit ‘Can’t Hold Us’. Ook het beeldje voor de clip met de grootste sociale impact ging naar de Amerikaanse rap/dj-formatie voor ‘Same Love’, over homorechten.

Één van de hoogtepunten was de reünie van de Amerikaanse boysband *NSYNC, die in de jaren ’90 en begin jaren 2000 meer dan 56 miljoen platen verkochten en als één van de succesvolste boysbands ooit gelden. De groep splitte in 2007 maar verscheen tijdens het optreden van Justin Timberlake plots op het podium, waarna ze een medley inzetten.

Ook Eminem verraste met zijn aankondiging van een nieuw album dat op 5 november wordt gereleased.

Justin Timberlake triomfeert

Een boysband die dezer dagen hoge toppen scheert is uiteraard One Direction, dat de monsterhit van Daft Punk wist te verslaan in de strijd om de trofee voor ‘Beste zomerhit’. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde, want toen de Brits/Ierse tieneridolen hun prijs in ontvangst gingen nemen waren enkele ontevreden geluiden te horen uit het publiek.

Winnaar van de avond was Justin Timerblake, die met vier prijzen naar huis ging, waaronder de hoofdtrofee ‘videoclip van het jaar’ voor zijn hit ‘Mirrors’. Daarnaast won hij ook nog de Michael Jackson Video Vanguard Award; een prijs die z’n hele oeuvre bekroont. De trofee – een soort Lifetime Achievement Award – wordt sinds 1984 uitgereikt aan artiesten die een grote invloed hebben gehad op de MTV-cultuur en ging tijdens vorige edities naar artiesten als Britney Spears, Red Hot Chili Peppers, The Rolling Stones en U2. Timberlake kreeg een staande ovatie en ging als triomfator huiswaarts. (QSS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content