Tomorrowland: Rechter geeft groen licht

De feesteditie van het dancefestival Tomorrowland kan doorgaan zoals gepland. De kortgedingrechter verklaart de vordering van de buurtbewoners ongegrond.

Het dancefestival Tomorrowland in Boom kan in juli doorgaan zoals gepland. De Antwerpse kortgedingrechter heeft de vordering van de zeven buurtbewoners ongegrond verklaard. Ze wisten in december al dat organisator ID&T een dubbel festivalweekend plande voor de tiende verjaardag van het festival, maar ze brachten pas twee maanden later een dagvaarding uit in kort geding. Zo hadden ze volgens de rechter dus zelf een toestand van hoogdringendheid gecreëerd. Hun vraag om het festival niet te laten doorgaan, overtreft ook de bevoegdheid van de kortgedingrechter, die enkel voorlopige maatregelen kan opleggen.

Over het aspect van de vergunningen voor het dancefestival sprak de rechter zich niet uit, want daar moeten de administratieve overheden nog over beslissen.

Opluchting bij organisatoren

De organisatoren van Tomorrowland reageren opgelucht. ‘Voor de komende jaren gaan we meer investeren in buurtwerking’, zegt woordvoerdster Debby Willemsen aan deredactie.be. ‘We gaan ook nog eens praten met de zeven buren die de klacht hebben ingediend.’

Het ‘dubbelweekend’ van Tomorrowland naar aanleiding van de tiende verjaardag van het festival, zal plaatsvinden tijdens het weekend van 18 tot 20 juli en het weekend van 25 tot 27 juli. Het festival verwacht 360.000 feestgangers vanuit de hele wereld op het recreatiedomein van De Schorre in Boom. Alle tickets waren meteen uitverkocht. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content