Tomorrowland organiseert digitaal festival

© Belga

Het dancefestival Tomorrowland vindt deze zomer online plaats. De organisatoren beloven ‘een spectaculaire digitale muziekervaring met een uitstekende technologie op het gebied van 3D-design, videoproductie en special effects’.

Het digitale festivalweekend ‘Tomorrowland Around The World’ vervangt de twee uitverkochte festivalweekends in Boom, die niet kunnen doorgaan door de maatregelen rond het coronavirus. Het digitale festival vindt plaats op 25 en 26 juli en is te volgen op pc, laptop, smartphone of tablet. Een speciale VR-bril is volgens de organisatoren niet nodig.

Volgens mede-oprichter Michiel Beers kreeg het festival de afgelopen maanden veel vragen om iets speciaals te doen tijdens de twee festivalweekends. Die wereldwijde verbondenheid was de inspiratie voor het nieuwe platform. ‘Voor ons is het een beetje de festivalervaring heruitvinden, maar we geloven dat we de spirit van Tomorrowland en entertainment op het hoogste niveau kunnen brengen naar mensen thuis over de hele wereld. We hopen dat honderdduizenden mensen zich op een verantwoorde manier zullen verenigen en dat er kleine Tomorrowland-bijeenkomsten bij mensen thuis – van Canada tot Australië, van Japan tot Brazilië en alles daartussenin – zullen worden georganiseerd.’

Op 15 juni wordt de line-up voor Tomorrowland Around The World aangekondigd. Die zal volgens de organisatoren bestaan uit ’s werelds beste artiesten uit de elektronische dansmuziek. Op acht bekende podia zullen shows doorgaan, compleet met de kenmerkende laser- en vuurwerkshows. Naast muziekperformances staan ook interactieve ervaringen gepland, waaronder webinars, games en workshops. Er is een ’tijdzonevriendelijke optie’ beschikbaar voor bezoekers uit Azië en Noord- of Zuid-Amerika. Festivalgangers worden aangespoord om op veilige wijze hun eigen ‘Dreamville’ te creëren, door met vrienden een groot scherm op te zetten.

De ticketverkoop start op 18 juni op de website. Een dagticket kost 12,5 euro, een weekendticket 20 euro. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content