Tomorrowland krijgt in 2017 opnieuw twee festivalweekends

Tomorrowland © Tomorrowland

De gemeentebesturen van Boom en Rumst hebben aan dancefestival Tomorrowland toestemming gegeven om vanaf volgende zomer opnieuw twee festivalweekends te organiseren, net zoals in 2014 voor de tiende verjaardag van het festival. Hiermee kan de organisatie tegemoetkomen aan de stijgende vraag naar meer tickets, onder meer van buurtbewoners.

Het eerste festivalweekend staat gepland voor 21, 22 en 23 juli 2017, het weekend daarop volgt het tweede festivalweekend. De programmatie zal dezelfde zijn, de bedoeling is om meer mensen van de Tomorrowland-ervaring te kunnen laten genieten. Tussen de twee weekends zal er een buurtfeest georganiseerd worden waar de buren kunnen proeven van de unieke sfeer van het festival.

‘De vraag voor tickets, vlaggen, rondleidingen van inwoners uit Boom en Rumst neemt jaar over jaar toe’, laat Tomorrowland weten in een persmededeling. ‘Die aandacht stemt ons blij, want we voelen ons gedragen door beide gemeenten. Anderzijds vist een zeer grote groep inwoners ook naast tickets. En dat is frustrerend, voor hen en voor ons.’

Voor provinciaal domein De Schorre, waar het festival plaatsvindt, komen er enkele compenserende maatregelen. ‘Het belangrijkste actiepunt is de invoering van een maximaal aantal dagen voor grote evenementen. Het aantal grote evenementen wordt vastgezet op een strikt maximum van zeventien dagen per jaar, de zes festivaldagen van Tomorrowland inbegrepen. Daarnaast komt er een betere spreiding van het type evenementen.’

Op één festivalweekend van Tomorrowland komen 180.000 bezoekers naar De Schorre, vanaf volgend jaar bereikt Tomorrowland dus 360.000 mensen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content