Tomorrowland kleurt Amerikaans

Chattahoochee Hills in Georgia, dat is de locatie waar TomorrowWorld, de internationale versie van het bekende dancefestival zal plaatsvinden van 27 tot 29 september. Het festival koos daarmee voor de Verenigde Staten als overzeese locatie.

De kogel is door de kerk. Ongeveer een maand nadat de organisatoren van het succesvolle dancefestival dat elk jaar plaatsvindt in Boom bekend maakten om internationaal te willen gaan, is meteen ook de locatie bekend. TomorrowWorld zal zijn partytenten opslaan in Chattahoochee Hills in Georgia, op zo’n 20 minuten van Atlanta.

Toch nog een beetje Belgisch
Het uiterst idyllisch domein met groene glooiende heuvels, vijvers en gezellige wandelpaden is eigendom van de Belg Carl Bouckaert, de directeur van Beaulieu Amerika.

Nadat het nieuws over de zoektocht naar een internationale locatie bekend raakte, kregen de organisatoren van het festival uitnodigingen van overal ter wereld. Zo’n 100 locaties werden intensief onder de loep genomen, en uiteindelijk viel het oog dus op Georgia. “Het voelt echt alsof Tomorrowland een tweede thuis heeft gevonden.”

Dat TomorrowWorld uitgerekend in de VS zal doorgaan, ligt voor de hand. ID&T, de Nederlandse organisator van dance-evenementen en festivals waaronder Tomorrowland, wordt namelijk onderdeel van SFX Entertainment. Dit Amerikaanse bedrijf koopt driekwart van de aandelen van ID&T. Het ‘creatieve hart’ van ID&T blijft wel in Nederland: daar zullen alle evenementen zoals voorheen bedacht en vormgegeven worden.

Bezoekers uit verschillende landen
Ook niet onbelangrijk: het terrein van Chattahoochee Hills ligt op zo’n 20 minuten rijden van de luchthaven van Atlanta, de hoofdstad van Georgia. En dat is hoogstwaarschijnlijk erg nodig. In Boom, de Belgische locatie van het festival, worden mensen van overal ter wereld verwacht. Het festival geniet een goede reputatie in het buitenland. Elke dag worden zo’n 50.000 bezoekers verwacht.

Welke dj’s de massa zullen komen opzwepen is voorlopig nog een groot geheim. Het festival vindt plaats van 27 tot 29 september. De Amerikaanse ticketverkoop start op 27 april. Vanaf 4 mei kunnen gegadigden uit andere landen meedingen naar een kaartje. Wie een toegangsticket miste voor de Belgische editie, weet dus wat er nu te doen staat. (EA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content