Tomorrowland klaar voor 35.000 kampeerders

Tomorrowland © Belga

De camping voor de bezoekers van Tomorrowland is geopend. In totaal worden ongeveer 35.000 kampeerders uit 106 verschillende landen verwacht.

Het weekend van 18, 19 en 20 juli vindt het festival Tomorrowland plaats. In Rumst bij Boom is de camping voor de bezoekers geopend. Er worden ongeveer 35.000 kampeerders uit 106 landen verwacht.

Kampeerders konden zoals andere jaren kiezen uit verschillende overnachtingsvormen. Er is ruimte voor 26.500 kampeerders met een eigen tent, maar de organisatie voorziet ook op voorhand opgestelde tenten of luxueuzere slaapcabines.

‘Nieuw dit jaar zijn een 300-tal ‘dreamlodges’ die te vergelijken zijn met tenten in Afrika’, zegt woordvoerder van het festival Debby Wilmsen. Behalve de kampeerplaatsen heeft de organisatie ook 5.079 hotelverblijven verkocht.

113 party flights

In totaal komen 106 nationaliteiten vanuit de hele wereld naar de kampeerterreinen, voornamelijk uit het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Australië. Zo’n 17.500 van hen komen met een vluchtpakket, voor een van de 113 speciaal ingelegde vluchten waarop animatie en Tomorrowlandhostessen worden ingezet. Het aantal ‘party flights’ ligt opvallend veel hoger in vergelijking met de tien vluchten in 2013. ‘Dit jaar zijn er natuurlijk twee weekends, maar het succes is ook toegenomen’, verklaart Wilmsen. Zo’n 4.100 bezoekers komen per trein, onder meer uit Frankrijk en Nederland.

Donderdag kunnen de festivalgangers al de hele dag lang opwarmen tijdens een feest op het kampeerterrein met voornamelijk Belgische dj’s. Vrijdag start het eerste weekend van Tomorrowland zelf. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content