Tomorrowland geeft voorrang aan Belgische fans

Het Belgische dancefestival Tomorrowland verkoopt op 24 maart, twee weken voor de start van de officiële voorverkoop, veertig procent van de tickets aan Belgische fans.

Het Belgische dancefestival Tomorrowland stelt op zaterdag 24 maart, twee weken voor de start van de officiële voorverkoop, al veertig procent van de tickets ter beschikking van de Belgische fans. Op die manier willen de organisatoren vermijden dat slechts een minderheid van de bezoekers uit ons land komt.

Toeloop vanuit het buitenland

Het festival, dat op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juli 2012 plaatsvindt in Boom, telde vorig jaar bezoekers uit vijftig verschillende landen. Dit jaar merkt organisator ID&T dat de belangstelling uit het buitenland alleen nog maar is toegenomen. Daardoor werd even gevreesd dat de Belgische danceliefhebbers op het festival dit jaar in de minderheid zouden zijn.

De organisator wil dat vermijden en heeft daarom beslist om twee weken voor de officiële voorverkoop al een speciale voorverkoop voor België te organiseren. Concreet zal op zaterdag 24 maart om 11.00 uur stipt veertig procent van de totale capaciteit exclusief aan Belgen worden verkocht. De andere zestig procent gaat twee weken later, op zaterdag 7 april, in verkoop voor België en de rest van de wereld.

Tomorrowland-vluchten

De dagtickets zullen verkocht worden voor 72,50 euro, voor een ticket voor drie dagen moet 172,50 euro worden neergeteld. Voorts maakte de organisator ook bekend dat het wegens de grote buitenlandse belangstelling een samenwerking is aangegaan met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Daardoor zullen op 26 juli uit elf Europese steden “Tomorrowland-vluchten” vertrekken om bezoekers naar Brussel te vliegen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content