Tomorrowland gaat samenwerken met entertainmentreus SFX

© Belga

Het Belgische festival Tomorrowland gaat samenwerken met de Amerikaanse entertainmentreus SFX, om zo het populaire dancefestival wereldwijd uit te bouwen.

Dat schrijft De Standaard. De aandelen die SFX bezat in het festival in Boom heeft de organisatie dan weer kunnen terugkopen, waardoor Tomorrowland zelf nu “op en top Belgisch is”.

Eigenaars Manu en Michel Beerst wilden de aandelen terugkopen toen hun Nederlandse partner ID&T enkele maanden geleden verkocht werd aan SFX. “Het had voor ons vreemd aangevoeld om in Boom te moeten samenwerken met een Amerikaanse investeerder”, aldus Manu Beers. De organisatie van Tomorrowland heeft nu de meerderheid van de aandelen in handen, zodat een onafhankelijke artistieke koers mogelijk blijft.

“Dat Tomorrowland als tegenprestatie voor een internationale samenwerking met SFX koos, was een evidente voorwaarde”, verduidelijkt Michiel Beers nog. “Het voelt aan als het beste van twee werelden.”

Zoals bekend trekt Tomorrowland eind september onder de naam TomorrowWorld al een eerste keer naar het Amerikaanse Georgia. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content