Tomorrowland beste grote festival van Europa

België is op de European Festival Awards stevig in de prijzen gevallen. Tomorrowland werd er uitgeroepen tot het beste grote festival van Europa. Een primeur voor een dancefestival.

Daar bleef het niet bij voor België. Pukkelpop kreeg de prijs voor Promotor of the Year”. Rock Werchter-topman Herman Schueremans mocht zoals bekend een “Lifetime Achievement Award” mee naar huis nemen.

Het is de eerste keer dat een festival vol elektronische muziek de titel van beste grote festival opgespeld kreeg, aldus de organisatoren.

Beste middelgroot festival is Balaton Sound in Hongarije, terwijl het Poolse Touron New Music Festival werd verkozen tot beste kleine festival. De beste line-up was vorig jaar te vinden op het Duitse Rock am Ring/Rock im Park.

Pukkelpop sterker dan ooit

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine draagt zijn award graag op aan het hele Pukkelpopteam. “De editie van 2011 heeft ons sterker dan ooit gemaakt en deze erkenning doet dan ook bijzonder veel deugd”, klinkt het.

Herman Schueremans, organisator van Rock Werchter en topman van Live Nation België kreeg de Lifetime Achievement Award voor zijn 40-jarige carrière en de manier waarop hij van het rockfestival een wereldmerk maakte.

“Herman heeft België op de festivalkaart gezet”, schaart Mahassine zich nog volledig achter die prijs. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content