Tom Waits contracteert na 20 jaar opnieuw een boekingsagent

Tom Waits lijkt opnieuw te gaan touren. De cultzanger met de schorre stem heeft voor het eerst in twintig jaar een boekingsagent vastgelegd.

Tom Waits heeft een contract ondertekend met boekingsagentschap William Morris Endeavor. Het bureau zal de cultartiest en componist ‘in alle domeinen vertegenwoordigen’, meldt Billboard. De laatste keer dat hij zich liet omringen, was zo’n twintig jaar geleden.

In het geval van Waits is het nooit zeker, maar de krabbel suggereert dat de zanger met de schorre stem grootse plannen heeft. Toeren bijvoorbeeld. Zijn vorige concertreeks, de Glitter and Doom tour, dateert al van 2008. Daarna leverde hij nog exact één volwaardige show: vorig jaar tijdens het liefdadigheidsevenement Bridge School Benefit georganiseerd door Neil Young. Waits toonde toen dat hij niets van zijn streken verloren had.

Ondanks enkele sporadische verschijningen, zoals tijdens het concert van The Rolling Stones om mee te zingen op de bluesklassieker Little Red Rooster van Howlin’ Wolf, was het de laatste tijd nagenoeg windstil rond de brombeer die in zijn loopbaan nooit een slechte plaat uitbracht. Tom Waits, 65 intussen, heeft 16 langspelers achter zijn naam. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content