Toekomst van Blur is onzeker

Als één van de bekendste britpopbands kon Blur niet ontbreken op de slotceremonie van de Olympische Spelen, maar het optreden was misschien wel het afscheidsconcert van de band. ‘De toekomst van Blur is nog altijd onzeker,’ zegt frontman Damon Albarn.

Terwijl de officiële slotceremonie in het Olympisch stadion het beste wat Britse mainstream pop te bieden heeft ten gehore bracht, ging Hyde Park uit de bol met headliner Blur.

Na Bombay Bicycle Club, New Order en The Specials kreeg het publiek beelden van de slotceremonie voorgeschoteld. Tijdens het optreden van Madness in het Olympisch stadion werd de uitzending stilgelegd en nam Blur voor een nagebouwde Westway het roer over in Hyde Park. De groep knalde enorm energiek uit de startblokken met Boys and Girls. 80.000 vlaggenzwaaiende fans keken hun ogen uit.

“If Hyde Park is shit, then that’s definitely it”, waren de omineuze woorden van bassist Alex James. Shit vonden ze het blijkbaar niet; de band besloot prompt om het concert op CD en als downloadversie uit te brengen onder de naam Blur: Parklive.

Het vaak betwiste voortbestaan van de alternatieve rockband blijft dus nog steeds met veel vraagtekens omgeven. Frontman Damon Albarn zegt in een interview met Q Magazine dat hij niet weet of de band zal blijven bestaan. Het concert van Blur tijdens de slotceremonie, was het laatste optreden dat de groep dit jaar op het programma had staan.

‘Zal Blur terugkeren met een nieuw album? Ik denk er in ieder geval veel aan. Ik voel me verscheurd tussen heel veel verschillende emoties en weet niet goed hoe ik me voel’, zegt Albarn in het interview. Wel staat vast dat de groep niet onbezonnen te werk wil gaan. ‘Als we verder doen, wil ik geen half werk leveren. Ik wil niet alleen concerten geven, ik wil iets doen wat uitlegt waarom ik hier ben’.

In februari kondigde gitarist Graham Coxen nog een achtste album aan. Repetities hadden de bandleden op dat moment nog niet gepland. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content