Tiense stadsfestival Suikerrock uitgeregend

© Belga

Sting moest zijn set vroeger stoppen dan voorzien.

Op de derde dag van het Tiense stadsfestival Suikerrock is tijdens het slotconcert van Sting het onweer losgebarsten, wat gepaard ging met felle stortregens en wind. Sting moest omwille van de moeilijke weersomstandigheden zijn optreden 20 minuten vroeger afbreken.

Het leek de perfecte festivalavond te worden voor een bijna volledig volgelopen Grote Markt. Achtereenvolgens kwamen Opposites, James Morrison, Kaiser Chiefs en Sting op het podium. Deze laatste opende zijn set met ‘If I ever lose my faith in you’. Na een vijftal nummers vielen de eerste regendruppels uit de lucht. Na het nummer ‘Roxanne’ gaf de zanger er noodgedwongen de brui aan. Vele toeschouwers hadden op dat moment al onderdak voor zichzelf gezocht.

Het optreden daarvoor, dat van The Kaiser Chiefs, werd ook fel gesmaakt door het publiek. Hits als ‘Never miss a beat’ en ‘Ruby’ werden luidkeels door het publiek meegezongen. Zanger Ricky Wilson zorgde ook voor een verrassing. Zo liep hij tijdens het slotnummer ineens van het podium weg en aan kom aan de zijkant van het podium op een drie meter hoge verkoopstand. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content