Tien indrukwekkende festivallocaties

Een echte festivalfreak kiest ook zijn vakantiebestemming in functie van een goede line-up. Een overzicht van tien indrukwekkende festivallocaties in het buitenland, mét een veelbelovende affiche.

1. Coachella Vally Music and Arts Festival – Indio, Californië (13-15 april, 20-22 april)

De editie van 2012 is jammer genoeg al voorbij, maar Coachella mag niet ontbreken in deze lijst van internationale toplocaties. Het muziekevenement wordt georganiseerd in een broeierige woestijnsetting in Indio, Californië. Elk jaar bevat de affiche van het festival heel wat topartiesten.

2. Sasquatch! Music Festival – Georgia, Washington (25-18 mei)

Voor een concertreeks in het indrukwekkende Gorge Amphitheatre, vlakbij de Columbia-rivier, is het al te laat. Niets houdt u echter tegen de editie van 2013 aan uw ellenlange festivaltrip vast te knopen. De ronkende namen van dit jaar – Jack White, Alabama Shakes, Clap Your Hands Say Yeah, Mark Lanegan Band, enzovoort – doen nu al vermoeden dat de line-up er volgend jaar ook mag wezen.

3. Exit – Servië (12-15 juli)

Exit is het grootste festival van Servië. Sinds de eerste editie in 2000 is het in een razendsnel tempo uitgegroeid tot één van de toonaangevende festivals in Europa. Tussen de historische muren van Petrovaradin, een burcht op één van de eilanden in Nova Sad, kunt u luisteren naar de meest uiteenlopende bands, zoals Duran Duran, New Order, Guns ’n Roses en Little Dragon.

4.Melt! Festival – Duitsland (13-15 juli)

Het Melt! Festival laat zichzelf het ultieme rock-en electrofestival noemen en vindt plaats in de ‘city of iron’ Feropolis. Het domein is een outdoor industriemuseum, waar kolossale industriële machines de skyline sieren. U danst tussen deze stalen reuzen op de muziek van Bloc Party, Blood Red Shoes, Lana Del Rey, M83, Rufus Wainwright en Yeasayer.

5. Fuju Rock Festival – Japan (27-29 juli)

Fuju Rock is het grootste outdoor festival van Japan. Elk jaar treden er op dit driedaagse evenement zo’n tweehonderd artiesten op. Het festival vindt plaats in het Naeba Ski Resort, bovenop de berg Takenobo-yama.

De headliners van 2012 zijn The Stone Roses, Radiohead, Elvis Costello, Justice en James Blake. Daarnaast zullen ook Jack White, Caribou, The Kooks en M. Ward hun opwachting maken.

6. Catalpa Festival – New York City (28-29 juli)

Het Catalpa Music Festival is de benjamin in deze lijst. Op 28 juli zal immers de eerste editie plaatsvinden. Of Catalpa ook zal uitgroeien tot een vaste waarde, is onzeker. De locatie, line-up en razendsnelle ticketverkoop wijzen alvast in de goede richting.

Het festival speelt zich af op Randall’s Island, waar u, met de wolkenkrabbers op de achtergrond, The Black Keys, Snoop Dogg, Girl Talk en TV on the Radio aan het werk kunt zien.

7. Oya Festival – Noorwegen (7-11 augustus)

Het Oya Festival is één van de ‘groenste’ festivals ter wereld en vindt plaats op een prachtige locatie: een middeleeuwse site in Oslo. Tussen de eeuwenoude ruïnes geniet u van Björk, Florence and the Machine, The Stone Roses, Feist en Ane Brun.

8. Sziget Festival – Hongarije (6-13 augustus)

Het zevendaagse muziekfestival op het Obuda-eiland in Boedapest is intussen al bekend bij het Belgische festivalpubliek. Toch blijft deze topper het vermelden waard. De schitterende locatie – de podia zijn opgesteld op één van de vele eilanden die de Hongaarse hoofdstad telt – is immers bijna even indrukwekkend als de gigantische line-up.

9. Burning Man – Nevada (27 augustus – 3 september)

Een buitenbeentje in de lijst. Het Burning Man-festival speelt zich af in de Black Rock Desert in Nevada. Het festival heeft geen vaste line-up, maar laat het maken van experimentele muziek aan de festivalgangers zelf over.

10. Iceland Airwaves – IJsland (31 oktober – 4 november)

Geen zomerfestival, maar onmisbaar in deze lijst. Iceland Airwaves is een festival in Reykjavik en concentreert zich op nieuwe muziek. Dat levert dit jaar kleppers als Django Django, The Dirty Projectors en Of Monsters and Men op.

Als de IJslandse hoofdstad al niet tot de verbeelding spreekt, dan doet de ‘chill-out room’ dat vast wel. Elk jaar huurt het festival de befaamde toeristische trekpleister ’the Blue Lagoon’ af, waar festivalgangers, met een dj-set op de achtergrond, stoom kunnen aflaten. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content