Thom Yorke waarschuwt voor ondergang muziekindustrie

Radiohead-frontman Thom Yorke heeft beginnende muzikanten gewaarschuwd voor de val van de muziekindustrie, die hij een zinkend schip noemt.

Radiohead-frontman Thom Yorke heeft beginnende muzikanten gewaarschuwd voor de val van de muziekindustrie, die hij een zinkend schip noemt. Volgens Yorke is de neergang van de traditionele platenlabels geen groot verlies en moeten jonge artiesten vermijden zich te binden aan deze majors.

De zanger deed die uitspraken in een interview voor The Rax Active Citizenship Toolkit, een nieuw leerboek voor studenten van Citizenship Studies. Volgens Yorke is het slechts een kwestie van maanden voor de hele muziekindustrie onderuit gaat. Hij wil dus dat muzikanten voor zichzelf opkomen en proberen het zelf te maken.

In 2007 brak Radiohead met platenfirma EMI, waarbij ze gedurende twaalf jaar onder contract zaten en zes albums uitbrachten. Hun zevende telg, In Rainbows, maakten ze via hun eigen website als download beschikbaar. Radiohead liet de fans zelf kiezen hoeveel ze wilden betalen voor de plaat. De band is nu bezig aan nieuw materiaal, maar wanneer dat klaar is en hoe dat wordt uitgebracht is nog niet bekend.

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content