The Supremes-zangeres Mary Wilson overleden

Mary Wilson in 2019. © belga

The Supremes-zangeres Mary Wilson is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van de zangeres aan het tijdschrift Variety gemeld. Wilson werd bekend dankzij de Amerikaanse groep The Supremes, waar ze als enige van begin tot het einde lid van was.

Wilson overleed in haar woning in Las Vegas. Haar doodsoorzaak is nog niet bekend. De begrafenis vindt plaats in besloten kring vanwege de coronamaatregelen, maar later dit jaar zal er een openbare herdenkingsdienst worden georganiseerd.

Wilson richtte The Supremes in 1959 op, samen met Florence Ballard, Diana Ross en de al vroeg vertrokken Betty McGlown. De band wordt beschouwd als een van de belangrijkste muziekgroepen in de Verenigde Staten en Europa.

The Supremes speelden ook een belangrijke rol in de doorbraak van de Afro-Amerikaanse rhythm-and-bluesmuziek. Ze scoorden hits met nummers als Baby Love, Stop! In the Name of Love, You Can’t Hurry Love, You Keep Me Hangin’ On en The Happening.

Later werd de groep ook wel bekend als Diana Ross & The Supremes. Toen Mary Wilson in 1977 vertrok om een solocarrière te beginnen, viel de groep uit elkaar. (Belga)

The Supremes – Stop! In The Name Of Love – Shindig! 1965Mary Wilson –The Official Channelhttps://www.youtube.com/channel/UC5FyfHB8p8952ar0AV5jdSgvideo1132001.0YouTubehttps://www.youtube.com/360480https://i.ytimg.com/vi/jToiGpAe9HU/hqdefault.jpg

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content