The Sundays schrijven opnieuw muziek

Mogelijks gaat The Sundays, de Engelse alternatieve rockband uit de jaren 90, binnenkort weer optreden. Ze schrijven alleszins terug samen muziek. Dat bleek uit een interview met het tijdschrift American Way.

Het is op zijn minst raar te noemen dat The Sundays – een van de meest geliefde indiebands uit de jaren ’90 – zulke informatie met een vliegtuigboekje deelt. De redacteur van American Way, een grote fan van de band, kreeg zangeres Harriet Wheeler en gitarist David Gavurin – het koppeltje naast bassist Paul Brindley en drummer Patrick Hannah – te pakken.

Veel viel er niet te rapen in het korte interview. Totdat Wheeler en Gavurin werd gevraagd waar de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij hen naartoe moest brengen opdat ze een reünieshow zouden spelen. “Laten we eerst maar eens kijken of de muziek die we nu schrijven ooit het daglicht zal zien. Daarna kunnen we beginnen aan het plezantere werk: concerten plannen en een wereldrondreis uitstippelen”, was het antwoord van het duo. Hoewel een ‘echte’ reünie – mede door het ‘banale’ karakter van het vliegtuigmagazine – nog onzeker is, wordt er dus wel weer muziek geschreven.

In 1989 verscheen de debuutsingle van The Sundays: ‘Can’t be Sure’. Voor de groep betekende het de doorbraak. Het werd beschouwd als een van de besten van dat jaar en prijkte helemaal aan de top van de Britse indie charts. Het nummer is ook te vinden op het gevierde ‘Reading, Writing and Arithmetic’, dat een jaar later op het Rough Trade-label verscheen.

Hierna bracht de groep nog twee albums uit op Parlophone Records: het duisterder’ en melancholischer’ ‘Blind’ uit 1992, en ‘Static & Silence’ uit 1997. Zangeres Wheeler en gitarist Gavurin hadden zich ondertussen gesetteld. De band was rustiger en vooral ouder geworden.

Daarna was het stil rond The Sundays. Maar nu, een dikke vijftien jaar later, komt er dus weer geluid uit hun kant. Hun karakteristieke low profile hebben ze alleszins behouden door deze toch wel belangrijke informatie met een vliegtuigboekje te delen. (SR)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content