The Rolling Stones brengen eerbetoon aan Bobby Womack

The Rolling Stones © Jef Boes

The Rolling Stones hebben zaterdagavond tijdens hun concert in Werchter eer betuigd aan soullegende Bobby Womack die afgelopen nacht in zijn slaap overleed. The Stones speelden als ’tribute voor Womack” ‘It’s All Over Now”, een nummer van hem dat zij in 1964 coverden en waarmee ze een van hun eerste wereldhits scoorden.

Bekijk de foto’s van het concert van The Rolling Stones

Het meer dan 2 uren durend Stones-concert was de afsluiter van TW Classic. Ondanks alle goede intenties van de overige groepen op de affiche – Admiral Freebee, Seasick Steve, Arno, Triggerfinger en Simple Minds – zat iedereen de hele dag te wachten op het Stones-concert.

Energiek

Het was een uitstekend concert waardoor sterk betwijfeld kan worden dat dit de laatste tournee van de groep is. Daarvoor was dit concert te energiek, de stem van Mick Jagger opperbest – zo was er nauwelijks een verschil merkbaar tussen ‘It’s All Over Now’ uit 1964 en anno 2014 – , het gitaarspel van Ron Wood-Keith Richards te accuraat en het drumspel van Charlie Watts schitterend. Ook het publiek tekende weer present. De 60.000 tickets voor dit festival gingen op 1 uur de deur uit.

Vele hits passeerden de revue zoals de opener ‘Jumping Jack’ Flash’, ‘Honky Tonk’, afsluiter ‘Brown Sugar’ en bisnummers ‘You can’t always get’ en ‘Satisfaction’. Hoogtepunt was ‘Midnight Rambler’ met als ‘special guest’ de vroegere Stones-gitarist Mick Taylor en een uitstekende Jagger op harmonica.

Meer Nederlands dan Engels

Opmerkelijk tijdens dit concert was voorts het feit dat Mick Jagger tussen de nummers bijna meer Nederlands – weliswaar met een zwaar accent maar toch steeds goed verstaanbaar – dan Engels praatte. Zo noteerden we enkele pareltjes zoals ‘Het is fijn om terug in Werchter te zijn’, ‘Proficiat Rode Duivels’, ‘Ronnie, waar zijn je regenlaarzen’ bij de voorstelling van gitarist Ron Wood, ‘Hebben jullie plezier’, ‘Zing met mij’, ‘Goede nacht’; ‘Jullie zijn een fantastisch publiek’ etc”. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content