The Monkees-zanger overleden

Davy Jones, zanger van The Monkees is in Florida overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Hij werd 66 jaar.

Davy Jones, zanger van The Monkees is op 66-jarige leeftijd in Florida overleden aan de gevolgen van een hartaanval. De muzikant trouwde drie keer en laat vier dochters achter.

De Britse Jones speelde op zijn elfde mee in de Britse soap Coronation Street. Na zijn korte acteercarrière trok hij naar Amerika en sloot zich in de jaren zestig aan bij de groep The Monkees. De groep werd vooral bekend met de gelijknamige televisieshow, grotendeels een nabootsing van de Beatles-film ‘A Hard Day’s Night’ .

Behalve Jones, bestond de groep uit Micky Dolenz, Michael Nesmith en Peter Tork. The Monkees hadden wereldhits met ‘I’m a Believer’, ‘Daydream Believer’, ‘Last Train To Clarksville’ en ‘Hey hey! We’re the Monkees’. De groep werd vaak gezien als het Amerikaanse antwoord op The Beatles.

The Monkees hielden verschillende keren, zonder Nesmith, een reünietour, waarvan de laatste in 2011. Eind februari 2012 trad Jones nog op in Oklahoma en stond hij met BB King op het podium in New York. (LK)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content