The Monkees keren terug met nieuw album en tournee

© The Monkees

The Monkees, de Amerikaanse rockgroep die in de jaren zestig ontstond uit een televisieserie, viert zijn vijftigste verjaardag met een nieuw album en een tournee.

Het aangekondigde album met de titel “Good Times!” is het eerste van de Monkees in twintig jaar, met titels vertolkt door andere muzikanten. Onder hen figureren veteranen en tijdgenoten van de Monkees zoals Neil Diamond, maar ook jongere rockers zoals Rivers Cuomo van de groep Weezer en Ben Gibbard van Death Cab For Cutie.

Het album komt uit op 10 juni en ondanks de dood in 2012 van Davy Jones, een van de prominente leden van de groep, zal die toch nog in een song te horen zijn. Slechts twee leden van de originele groep nemen aan de tournee deel, met name Micky Dolenz en Peter Tork. Een derde lid, Michael Nesmith, werkte mee aan het album maar gaat niet mee op tournee, omdat hij door de jaren heen ruzie kreeg met de andere bandleden over de commerciële richting van de Monkees.

Van 1966 tot 1968 gaven The Monkees in een televisieserie gestalte aan vier jongeren die rockers willen worden in Los Angeles. In volle Beatlemania was hun gelijkenis met de Britse groep, lange haren inbegrepen, niet toevallig. The Monkees scoorden ook heel wat hits zoals “Last Train to Clarksville”, “Daydream Believer” en “I’m a Believer”, geschreven door Neil Diamond.

Na de beeldbuis vervolgden de Monkees hun carrière met hun eigen muziek, met een revival op het eind van de jaren tachtig. De nieuwe tournee begint op 18 mei in Fort Myers, in Florida en loopt door heel de Verenigde Staten en Canada tot en met 29 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content