The Kooples op zoek naar muzikale tortelduifjes

Ben je een koppel en maak je samen muziek? Dan is The Kooples naar jou op zoek. Het Franse kledingmerk richt tijdelijk een platenlabel op en brengt een compilatie-cd uit van muzikale liefdesparen.

Klassiek, elegant en toch rock-‘n-roll. Zo kan je de kleding van The Kooples wel omschrijven. Het concept van het Franse kledingmerk bestaat eruit koppeltjes uit te dossen in hun trendy creaties. Het merk start nu ook van 15 februari tot 15 juni een label op. Stelletjes van alle nationaliteiten en leeftijden mogen hun muziek insturen. Waag dus je kans, misschien beland jij wel op hun compilatie-album.


Koppeltjes die niet enkel op het podium een duo vormen: het werkt. Hier zijn vijf paren die het al voordeden.


Kim Gordon & Thurston Moore van SONIC YOUTH

In 1981 leerden Kim Gordeon en Thurston Moore elkaar kennen. In ditzelfde jaar begonnen ze naast hun liefdesromance ook met hun band Sonic Youth. In 1994 kreeg het koppel een dochter Coco, die nu wel eens met haar ouders op het podium kruipt.


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Stephen Morris en Gillian Gilbert van NEW ORDER

Ze ontmoetten elkaar eind jaren 70, toen Gillians punkband een repetitiekot hadden langs dat van Joy Division. In de jaren 80 vergezelde Gillian de overgebleven leden van de cultband in New Order. Stephen en Gillian trouwden in 1993 en kregen samen twee kinderen. In 2001 moest Gillian de band verlaten om voor hun zieke dochter te zorgen.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Win Butler en Regine Chassagne van ARCADE FIRE

Win Butler, de Texaanse frontman van Arcade Fire, kwam zijn wederhelft tegen aan de universiteit van Montreal. Hij trouwde met Régine Chassagne in 2003 en samen vormen ze de drijvende kracht achter Arcade Fire, de band die onlangs met twee Grammy’s en twee Brits beloond werd.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Patrick Riley en Aliana Moore van TENNIS

Nadat ze samen acht maanden de Atlantische oceaan rondreisden op een zeilboot, besloten Riley en Moore een cd op te nemen, waarin ze hun avonturen kwijt konden. Resultaat is het vrolijke ‘Cape Dory’. De twee ontmoetten elkaar aan het unief, waar ze beiden filosofie studeerden.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Micha Volders en Lotte Vanhamel van VERMIN TWINS

Toen er een einde kwam aan El Guapo Stuntteam, drumde Micha Volders even bij The Sore Losers, maar toen het succes van Vermin Twins opkwam, besloot hij zich daarop te concentreren. Samen met zijn vriendin Lotte Vanhamel maakt hij het land onveilig met ruwe electrotrash.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Kennen jullie nog muzikale koppels? Laat het ons weten!
Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content