The Jacksons op Night of the Proms

The Jacksons staan in het najaar als headliner op de affiche van Night of The Proms. De vier broers van Michael Jackson – Jackie, Jermaine, Marlon, Tito – brengen de grootste hits uit hun discografie.

The Jacksons staan in het najaar op de affiche van Night of The Proms. De legendarische band, oorspronkelijk onder de naam The Jackson 5, maakte in de jaren ’70 en ’80 furore met dancefloor-killers als ‘ABC’, ‘Blame it on the boogie’ en ‘I want you back’ bij het Motown Label. Toen maakte wijlen Michael Jackson nog deel uit van de groep. Hun handelsmerk: een combinatie van soulvolle funk, aanstekelijke pop en flarden disco. Tussendoor begonnen diverse leden solocarrières, waarvan die van Michael de meest succesvolle werd.

De laatste tournee van de beroemdste Jackson-familie van de planeet dateert al van 1984, naar aanleiding van het album ‘Victory’. Dat jaar verliet Michael de groep. In 1997 kreeg de band een plek in de Rock ’n Roll Hall of Fame.

Na de dood van Michael Jackson kondigden zijn broers een reünietour aan ter ere van de King of Pop. Die kwam er uiteindelijk pas in 2012. Voor hun eerste optredens op Europese bodem werd geopteerd voor de Scheldestad. In Het Sportpaleis zullen de originele leden Jackie, Jermaine, Marlon, Tito, op het podium staan. Randy blijft thuis. Het beloven soulvolle en funky avondjes te worden, want het viertal brengt de grootste hits uit hun discografie.

Naast The Jacksons zakken ook Anastacia, Naturally 7, Ozark Henry, John Miles, harpist Remy van Kesteren en het symfonisch orkest Il Novecento, onder leiding van Robert Groslot, af naar Antwerpen. De concertreeks start op 8 november en eindigt op 17 november. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content