The Cure kondigt nieuw album aan

© Koen Keppens

Zes jaar na hun laatste album 4:13 Dream komen de populaire new wavers van The Cure met nieuw werk. Het album verschijnt nog dit jaar en er komt ook een nieuwe tournee.

The Cure wist met hun new wave menig man te bekoren. In de jaren ’80 scheerden ze hoge toppen met nummers als A Forest en The Lovecats. Met het nieuwe millennium verdween de band rond de opvallende frontman Robert Smith naar de achtergrond en maakte plaats voor modernere hypes. Maar in 2008 kwamen ze met een nieuw album, 4:13 Dream. Hun optreden op Pinkpop in 2012 bewees dat hun muziek nog steeds fris klonk voor het jonge publiek. En ook wat later, tijdens Rock Werchter, konden ze hun gloriedagen doen herleven.

Dat hun liedje nog niet is uitgezongen, bewijst The Cure nu met de aankondiging van een nieuwe plaat dit jaar. Daar hoort ook een nieuwe concertenreeks bij. Deze zal in lijn liggen met hun Trilogy Tour waarbij de band integraal de albums Pornography, Disintegration en Bloodflowers in Berlijn en Brussel speelde. Of Robert Smith en de zijnen deze keer ook langs ons land passeren, valt nog af te wachten. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content