The Charming Timeline: Herbeleef de geschiedenis van The Smiths

Onder het motto ‘The Interactive Sound of The Smiths’ kreeg de website van The Smiths een interactieve versie waarop je de geschiedenis van de fab four van de jaren ’80 kan herbeleven.

In februari was het exact dertig jaar geleden dat The Smiths’ titelloze debuutalbum werd uitgebracht. Dat was destijds een klein bommetje in het Britse muzieklandschap. Wie een duik wil nemen in de geschiedenis van Morrissey, Johnny Marr en co kan terecht op de site van de fab four van de jaren 80 die voor de gelegenheid helemaal werd omgegooid en een interactieve versie kreeg.

Fans kunnen in een chronologisch overzicht scrollen naar de moments de gloires van de band, songs beluisteren, artworks meepikken en dergelijke. Van hun eerste concert in The Ritz (Manchester), de release van ‘Hand in Glove’ tot ‘Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me’, de laatste single van het viertal.

Voor alle duidelijkheid: op een reünie moeten de fans niet rekenen. De zanger heeft er geen zin meer in. En bovendien kent hij naar eigen zeggen niemand die überhaupt interesse heeft in zo’n reünie. (DB)

NAAR DE INTERACTIEVE SITE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content