The Beach Boys brengen na meer dan 20 jaar opnieuw een album uit

De legendarische Amerikaanse band The Beach Boys legt de laatste hand aan een nieuw album dat op 5 juni uitkomt. Alle leden werkten na lange tijd opnieuw samen.

Beach Boys Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine en Bruce Johnston hebben zich verzoend voor het nog titelloze album dat op 5 juni moet verschijnen, weet de Britse kwaliteitskrant The Guardian. Alle leden van de band schreven liedjes, waarbij ook Wilson en Love weer aan samenwerking toekwamen.

De band haalde ook gitarist David Marks weer binnen, die in 1962 op dertienjarige leeftijd met de Beach Boys begon te spelen, en zelfs Carl Wilson via de song ‘Waves of Love’, die de jongere broer van Brian Wilson nog voor zijn dood in 1998 had opgenomen.

Succesjaren

In de jaren zestig regen The Beach Boys een onuitputtelijke reeks hits aaneen, met onder meer ‘Surfin’ USA’, ‘Wouldn’t it be Nice?’, ‘Barbara Ann’, ‘California Girls’ en ‘God Only Knows’. Het album ‘Pet Sounds’ uit 1966 wordt aanzien als een van de belangrijkste platen uit de popgeschiedenis.

Op dinsdag 7 augustus staan The Beach Boys op het podium van de Lokerse Feesten. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content