Tand John Lennon geveild voor 22.600 euro

Een tand van John Lennon is in een Brits veilinghuis geveild voor 22.600 euro. Een Canadese tandarts is de nieuwe eigenaar van het ‘vies’ geel uitgeslagen exemplaar. Eerder gingen andere Beatlesmemorabilia onder de hamer. Vijf voorbeelden.

Een tand van John Lennon is in het Britse veilinghuis Stockport geveild voor 22.600 euro. Naar verluidt gaat het om een ‘vies’ geel uitgeslagen exemplaar. De Canadese tandarts Michael Zuk kocht het bijzondere relikwie, om de simpele reden dat hij hem moést hebben. De tand wordt tentoongesteld in de praktijk van de tandarts en gaat mee op tour langs andere tandartspraktijken en -scholen.

Eerder gingen andere vreemde Beatlesmemorabilia onder de hamer. Vijf voorbeelden.

Haar van Paul McCartney Prijs: 60 euro Het is niet zo bizar als een tand, maar voor slechts 60 euro kunt u een haar van Paul McCartney kopen. Place to be: de site A Small Piece of History, die het haar van beroemde mensen – van de paus over Michael Jackson tot Justin Bieber – aan de man brengt, met echtheidscertificaat én een levenslange garantie. Voor 1150 euro koopt u er trouwens de hele collectie en kunt u ’s werelds meest bizarre pruik maken.

Gebruikte dekens Prijs: 70 euro Na een optreden in Detroit in het najaar van 1964 bleven de Fab Four overnachten in het plaatselijke Whittier Hotel. Het personeel bewaarde de dekens en sindsdien zijn die in kleine stukjes verkocht. Op ebay kost een paar vierkante centimeter momenteel zowat 70 euro. Voor wie geen Detroitfan is: een lapje deken uit een hotel uit Cincinnati wordt voor slechts 12 euro van de hand gedaan.

Toiletpapier uit Abbey Road Prijs: minstens 1200 euro (per velletje) Toen The Beatles de Abbey Road-studio introkken om het gelijknamige album op te nemen, weigerden ze het toiletpapier daar te gebruiken, wegens ’te hard en te glanzend’. Een rol werd in 1980 voor een dikke 100 euro geveild: de eigenaar weigert voorlopig om het papier verder te verkopen en wees zelfs het aanbod af van een Japanner die 1200 euro voor één velletje wilde betalen.

Toilet van John Lennon Prijs: 11.000 euro. Waarom toiletpapier kopen als je meteen een volledig toilet kunt hebben? Een pot die begin jaren 70 in het huis van John Lennon in Berkshire stond, werd vorig jaar op de Beatlesconventie verkocht voor 11.000 euro – ongeveer tien keer zoveel als verwacht.

Beatles Bingo Prijs: onschatbaar Zowat de heilige graal van de Beatlesmemorabilia. Dit gezelschapspel werd in de jaren 60 gemaakt door het Britse bedrijf Toy Works en lijkt sindsdien volledig verdwenen. Er is voorlopig geen enkel exemplaar meer van teruggevonden, dus wie een Beatles Bingo op zolder heeft liggen, heeft een zeer goede reden om eens luid ‘Bingo!’ te roepen. (SW/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content