Sufjan Stevens viert kerst met The National en Arcade Fire

Aaron en Bryce Dessner van The National en Richard Reed Parry van Arcade Fire namen afgelopen zondag BBC 6 Music over. Op hun playlist: twee nieuwe kerstsongs van Sufjan Stevens waar de gebroeders Dessner en Reed Parry zélf aan meewerkten.

Het voorbije weekend mochten Aaron en Bryce Dessner van The National en Richard Peer Parry van Arcade Fire twee uur lang plaatjes draaien op BBC 6 Music. Hun set bevatte onder meer twee kerstliedjes die de drie heren samen met Sufjan Stevens inblikten. De nummers ‘Silent Night’ en ‘Barcarola (You Must Be a Christmas Tree)’ zijn al enkele jaren oud, maar werden nooit eerder gedraaid of gereleased.

Er staat overigens nog een samenwerking tussen Sufjan Stevens en The National op stapel. Eerder dit jaar raakte namelijk bekend dat Stevens een nieuw album op zou gaan nemen in de studio van The National, en dat de band uit Ohio ook gastbijdrages zou leveren aan enkele nieuwe songs.

Of en wanneer dat album het levenslicht zal zien, is nog niet geweten. In afwachting daarvan, kan je hier alvast de twee kerstsongs beluisteren:

Sufjan Stevens – Silent Night by Hypetrak

Sufjan Stevens – Barcarola (You Must Be a Christmas Tree) by Hypetrak

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content