‘Sue (Or A Season Of Crime)’ is de nieuwe Bowie-single

© Belga

David Bowie slaat met ‘Sue (Or A Season Of Crime)’ een jazzy-weg in. De nieuwe song is te horen op zijn nieuw compilatiealbum ‘Nothing Has Changed’ dat in november uitkomt.

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van zijn muzikale carrière brengt David Bowie een compilatiealbum uit. ‘Nothing Has Changed’ zal op 17 november verschijnen. De première voor de jazzy single ‘Sue (Or A Season Of Crime)’ – de enige nieuwe song op de plaat – was voor de Britse radiozender BBC Radio 6.

Tijdens ‘Guy Garvey’s Finest Hour’ werd het nummer, dat 7,5 minuut duurt, voor het eerst aan de buitenwereld vrijgegeven. De opnames vonden deze zomer plaats in New York, in samenwerking met producer Tony Visconti en het Maria Schneider Orchestra. Kort na de uitzending postte Bowie de lyrics van zijn nieuwe creatie op zijn Facebookpagina.

De wereldwijde release van ‘Nothing Has Changed’ is gepland op 17 november. De nieuwste Bowie-telg is een driedubbelaar en zal ook verkrijgbaar zijn op vinyl en als digitale download. Fans die de vinyl-versie kopen, hebben als extraatje ‘Tis A Pity She’s A Whore’ (2014).

Beluister hieronder het fragment uit ‘Guy Garvey’s Finest Hour’ waar de single in première ging. (De song begint na ongeveer een minuut.)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content