Studio Brussel zet ‘Mia’ op 1 in De Tijdloze

Luc De Vos. © BELGA

‘Mia’, de grootste hit van Gorki, zal dit jaar op nummer 1 staan in De Tijdloze, de jaarlijkse lijst van honderd beste nummers op Studio Brussel.

Tijdens het eerbetoon aan de zaterdag overleden Gorki-zanger Luc De Vos maakte de zender bekend dat ‘Mia’ dit jaar op 1 zal staan.

‘Mia’ staat al 21 jaar (sinds 1993) in De Tijdloze. In de jaren 2003, 2004 en 2005 stond de Gorki-hit zelfs helemaal bovenaan. In de editie 2013 belandde ‘Mia’ op plaats 22, elf plaatsen lager dan in 2012.

Luisteraars willen Mia op 1

De stemming voor de editie 2014 van De Tijdloze was eigenlijk al afgesloten, maar door het plotse overlijden van De Vos kreeg Studio Brussel naar eigen zeggen talloze reacties binnen.

“Luisteraars die hun stem voor De Tijdloze nog willen veranderen. Mensen die de stemming willen heropenen. Veel mensen willen maar 1 ding: Mia van Gorky

(de vroegere naam van de band, nvdr) opnieuw op 1 in De Tijdloze”, klinkt het op de website van de VRT-zender.

Ereplaats

“Het is een signaal waar niemand doof voor kan blijven. Daarom zal ‘Mia’ in ‘De Tijdloze’ van 2014 een ereplaats krijgen helemaal bovenaan de lijst. Een eerbetoon van de luistaars van Studio Brussel aan een groot muzikant en fantastische man. Merci Luc.”

“De Tijdloze” wordt uitgezonden op 31 december. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content