Studio Brussel is een dag Studio Mechelen

Studio Brussel viert zijn 29ste verjaardag als Studio Mechelen. De radiozender zendt vrijdag al de hele dag uit van op de Vismarkt in de Dijlestad.

Studio Brussel zendt vrijdag al de hele dag uit als Studio Mechelen van op de Vismarkt in de Dijlestad. De ambiance kwam traag op gang, maar na de middag kwamen heel wat mensen opdagen om mee de 29ste verjaardag van de jongerenzender te vieren. Studio Brussel vierde eerder al zijn verjaardag in Hasselt, Kortrijk en Lier.

Gelegenheidsstudio

Van 6 uur ’s morgens tot 19 uur ’s avonds verzorgt het StuBru-team de uitzendingen vanuit een gelegenheidsstudio op het naar verluidt gezelligste plein van de stad. Bezoekers kunnen de presentatoren live aan het werk zien en genieten van optredens.

“Om 6 uur was hier natuurlijk nog niet veel passage en ook bij het optreden van Absynthe Minded was er niet veel volk, maar na de middag stroomde het volk toe. We zijn heel tevreden”, zei producer Stijn Van de Voorde. Journalist Yves Desmet vertelde over de mythe van de maneblussers, Open VLD-topman Bart Somers over zijn uitgaansleven.

Later komen nog Mark Uytterhoeven en oud-voetballer Piet Den Boer langs. Er zitten ook nog optredens van Willow en School Is Cool aan te komen. De medewerkers van Studio Brussel zijn overigens niet de enige radiomakers. De Lessius Hogeschool greep de komst van de zender aan om met een aantal studenten Journalistiek radio te maken op lokale zender Randstad en op website Supo.be. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content