Studenten verontschuldigen zich voor gebruik nummer The National in Mitt Romney-video

De Amerikaanse band The National kon niet lachen met het feit dat studenten van de Ohio University het nummer ‘Fake Empire’ hebben gebruikt in een pro-Mitt Romey videoclip.

Een studentengroep van de Ohio University, Ohio University Students For Romney, heeft zich verontschuldigd voor het gebruik van ‘Fake Empire’ van The National in een advertentie die presidentskandidaat Mitt Romney naar voor bracht als favoriet.

“We excuseren ons voor het beledigen van The National en hun fans door het gebruik van een remix van ‘Fake Empire’. We hebben geprobeerd om de ontgoochelde fans die in 2008 voor Obama gestemd hebben te verenigen in een nieuwe beweging die gelooft in echte veranderingen onder Mitt Romney.

Jammer genoeg hebben we gemerkt dat partijverschillen ook bestaan binnen muziek. We hebben de video van het net gehaald en zullen binnenkort een nieuwe video plaatsen met muziek die een betere toekomst voorstelt met Romney en Ryan.”

Obama versus Romney

De band, die zelf afkomstig is van Ohio, is al langer een voorstander van de huidige president. Ironisch genoeg gaven ze in 2008 hun toestemming om net ‘Fake Empire’ te gebruiken in de campagne van Barack Obama.

Frontman Matt Berninger reageerde woedend op het gebruik van hun nummer: “Onze muziek werd zonder onze toestemming gebruikt. Het nummer gaat net over het achterbakse, frauderende beleid dat Romney representeert. We moedigen alle studenten aan om na te denken over de verschillen tussen het sociale, meevoelende, vooruitdenkende beleid van president Obama en de egoïstische ideeën van de neoconservatieve beweging rond Mitt Romney. Iedereen die meegewerkt heeft aan ‘Fake Empire’ stemt voor Barack Obama, niet voor hem.”

Eerder kreeg The National haatmail na hun optreden op een campagnemeeting van de president Obama in Des Moines in Iowa. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content