Stromae sluit wereldtournee af met opmerkelijk concert in Kigali (video)

Stromae heeft zaterdagavond zijn wereldtournee afgesloten in de Rwandese hoofdstad Kigali, met een concert waar al erg lang naar uitgekeken werd. Rwanda is immers het land waar zijn vader van afkomstig is de man werd bij de genocide in 1994 vermoord. De show -kaartjes waren te koop vanaf omgerekend 2,4 euro- was compleet uitverkocht. De reacties op sociale media waren unaniem lovend. © BELGA

Stromae heeft zaterdagavond zijn wereldtournee afgesloten in de Rwandese hoofdstad Kigali, met een concert waar al erg lang naar uitgekeken werd.

Rwanda is het land waar zijn vader van afkomstig is; de man werd bij de genocide in 1994 vermoord. Tijdens het optreden sprak Stromae ook even over zijn vader.

De show -kaartjes waren te koop vanaf omgerekend 2,4 euro- was compleet uitverkocht. De reacties op sociale media waren unaniem lovend. Het was de bedoeling dat de Belgo-Rwandese zanger al in juni in Kigali zou optreden, maar dat werd afgeblazen omwille van gezondheidsredenen. Nu was het dan eindelijk zover.

In het stadion van de vrije universiteit (ULK) waren zaterdagavond zo’n 20.000 fans opgedaagd: Rwandezen en expats, ouders met kinderen,… zelfs de ‘first lady’ van Rwanda, Jeanette Kagame, tekende present. Het publiek danste en danste, blijkt uit de commentaren op Twitter. Anderen onthouden vooral de emotionele sfeer. Een enthousiaste fan heeft het over “het beste concert ooit in Kigali”. (BELGA)

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content