Stromae opnieuw grote winnaar op MIA’s

© BELGA

Op de achtste editie van de Music Industry Awards (MIA’s), de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen, was Stromae opnieuw de grote winnaar: hij verzilverde vier van zijn vijf nominaties. De overleden muzikant Luc De Vos kreeg postuum de Lifetime Achievement Award.

De Brusselse muzikant Stromae kaapte net als vorig jaar de meeste MIA’s weg. Hij won in de categorieën Pop, Solo Man, Videoclip (Ta Fête) en Live act. Vorig jaar rijfde hij acht MIA’s binnen.

Nieuwkomer Oscar and The Wolf kon drie van de zes nominaties verzilveren. De popband won in de categorieën Doorbraak, Alternative en beste Album (“Entity”).

Gabriel Rios kon twee van zijn vijf nominaties verzilveren. Hij kreeg de MIA voor Auteur/Componist en voor “hit van het jaar” met Gold. De MIA voor “hit van het jaar” koos de kijker via televoting tijdens de liveshow op Eén, vanuit de A.E.D. Studio’s in Lint.

Triggerfinger won z’n zevende Mia ooit en de derde in de categorie Groep. Christoff won voor de derde keer in de categorie Vlaams Populair. Bart Peeters was de winnaar in de categorie Nederlandstalig, zijn vierde MIA intussen. Selah Sue won dan weer in de categorie Solo Vrouw, eveneens haar vierde MIA. Netsky won in de categorie Dance. Mauro Pawlowski won in de categorie Muzikant en Arsenal in de categorie Artwork.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content