Stromae opent de soundtrack van The Hunger Games 3

© Wouter Van Vaerenbergh

Et voila. Et voila. Daar is hij weer: Stromae. Deze keer op de soundtrack The Hunger Games 3. Op vraag van Lorde.

De soundtrack van The Hunger Games 3 heeft een song van een landgenoot op de tracklist. En wie anders dan de (bijna) wereldberoemde Brusselaar Stromae kan de opvolger van ‘Catching Fire’ nog meer muzikaal kleur geven?

Het is de Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde die de Belg uitkoos om de opener ‘Meltdown’ in te zingen. Zij mocht de guestlist van de soundtrack ‘ Mockingjay part 1’ helemaal invullen. Stromae krijgt voor zijn nummer vocale hulp van Pusha T, Q-Tip, HAIM en Lorde zelf.

De zanger is trouwens in uitstekende compagnie, zo blijkt uit de tracklist. Ook onder meer Grace Jones, The Chemical Brothers, Bat For Lashes en CHVRCHES nemen een song voor hun rekening.

Geen idee of de stijlvolle Hunger Games-achtige videoclip voor Stromae’s ‘Ta fête’ de 18-jarige Lorde heeft beïnvloed in haar keuze voor de Brusselaar. Feit is dat de ster van het fenomeen almaar meer begint te rijzen in de VS.

De soundtrack komt uit op 17 november. Het derde deel van de blockbusterfranchise gaat twee dagen later in première. Daarin moet Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) opnieuw de spieren laten rollen en zowel Peeta als haar land redden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

STROMAE ‘Ta Fête’ from CZAR.BE on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content