Stromae moet concert in Kinshasa annuleren wegens medische redenen

Stromae op Coachella © Reuters

Belgisch talent Stromae annuleert het concert dat hij zaterdag moest geven in Kinshasa, na een “acuut medisch probleem” dat ervoor zorgde dat hij moest terugkeren naar Europa. Dat heeft het bedrijf dat instaat voor de promotie van het evenement in de Congolese hoofdstad laten weten.

De organisatie “betreurt dat ze het concert moet annuleren”, maar Stromae moest “dringend terugkeren naar Europa voor een medisch probleem”, verklaarde de algemeen directeur van de communicatiegroep Pygma, Alain Yav, aan de pers.

Volgens diezelfde Yav is de zanger al sinds gisterenochtend terug in Europa. Over welke medische problemen het precies gaat, kon hij niet zeggen.

Eerder nog had een werknemer van Pygma gezegd tegen het Franse persbureau AFP dat Stromae na zijn concert woensdagavond in Brazzaville gisterenochtend de rivier de Congo zou oversteken richting Kinshasa.

Visum

Gisteren was de verklaring voor de vertraging van de zanger dat bepaalde technici in zijn entourage problemen hadden met hun visum.

Stromae startte zijn Afrikaanse tournee op 13 mei in Dakar. Kinshasa had zijn voorlaatste concert moeten zijn. Het slotconcert in de reeks zou op 20 juni plaatsvinden in Kigali, in Rwanda, het geboorteland van de vader van Stromae. Of dat concert nog doorgaat, is voorlopig niet duidelijk. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content