Sting verrast op nieuw album

Sting serveert verrassingen op z’n nieuwe plaat. ‘The Last Ship’, over jeugdherinneringen van de voormalige Police-frontman die opgroeide nabij een scheepswerf, verschijnt op 24 september.

Het nieuwe album is geïnspireerd op de plek waar Sting, alias Gordon Sumner, z’n jeugd doorbracht: een grauwe buurt nabij een Britse scheepswerf in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Dat gegeven vormde ook de voedingsbodem voor een Broadway-musical die in de herfst van volgende jaar zal verschijnen.

Aan die productie werd ook een album gekoppeld met de songs die in de musical aan bod komen. De plaat komt er na een lange pauze die ingelast werd na de reünieconcerten van The Police in 2008 en Stings laatste studioalbum ‘If On a Winter’s Night’ in 2009.

Op het album pakt Sting naar verluidt uit met een paar verrassingen van formaat; hij gooit het over een andere boeg en gaat de traditionele toer op met onder meer AC/DC-zanger Brian Johnson. De nieuwe langspeler zal diverse stijlen aandoen, maar voor rock ‘n’ roll zal geen plaats zijn. “Ik laat me inspireren door de traditionele muziek uit het noordoosten van Engeland, waar ik opgegroeid ben”, verklaarde Sting aan Rolling Stone Magazine.

Sting, 62 intussen, kende als frontman van de intussen ter ziele gegane rockband The Police eind jaren ’70 en in de jaren ’80 immense successen. Daarnaast maakte hij op eigen houtje achttien albums en werkte hij samen met onder meer Dire Straits en Sheryl Crowe. (QSS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content