Stijging criminaliteit in Londense wijk door The Stone Roses-concerten?

Plaatselijke veiligheidsdiensten in Londen relateren de stijgende criminaliteit in een Londense wijk aan de twee concerten van The Stone Roses.

De Londense veiligheidsdiensten zitten met de handen in de haren want de criminailiteit in en rond het Finsbury Park is in juni met maar liefst 800 % gestegen in vergelijking met mei. En dat is niet toevallig tijdens de maand dat twee uitverkochte concerten van The Stone Roses in datzelfde Finsbury Park plaatsvonden, klinkt het in de gemeenteraad. Om het in cijfers uit te drukken: de wijk noteerde 195 incidenten in juni. Een pak meer dan de 20 ongeregeldheden tijdens de maand mei en de 16 incidenten in april.

Sterker: de anders zo rustige buurt staat in het rapport van de maand juni plots in de top-10 van gevaarlijkste regio’s van het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de plaatselijke veiligheidsdiensten zou een en ander te maken hebben met de optredens van Ian Brown en zijn Stone Roses op 7 en 8 juni in het Finsbury Park. Dat zorgde voor een uitzinnige menigte. Duizenden fans waren het delirium nabij. Maar in de gemeenteraad klonk het anders: ‘Angstaanjagend om zo’n piek in criminaliteit vast te stellen tijdens beide evenementen. Er was veel chaos en hoogst onaangenaam gedrag.’ Gewelddadige vechtpartijen, diefstal van brommers en wildplassen waren de vaakst geciteerde illegale activiteiten. ‘We moeten actie ondernemen’, klonk het.

Gemeenteraadslid Richard Wilson stelt zich zelfs de vraag of ‘dit soort van optredens’ wel hun plaats hebben in het park. Het wordt ongetwijfeld een agendapunt tijdens de eerstvolgende vergaderingen.

Een week later werden ook al incidenten genoteerd tijdens het concert van de peetvaders van de Britpop in Glasgow. 24 mensen werden toen gearresteerd. Alors, de schuld van The Stone Roses of allemaal net iets te kort door de bocht?

Voor de geïnteresseerden: tijdens hun Belgische passage, vorig jaar op Pukkelpop, werd in de verste verte geen afwijkend gedrag onder de festivalgangers opgemerkt. Het waren de veteranen uit Manchester die toen opvielen, door hun ongeïnspireerd optreden. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content