Steve Strange overleden, zanger van Visage

Steve Strange, op een hoesfoto © /

Steve Strange, de zanger van de popgroep Visage, is op 55-jarige leeftijd overleden na een hartaanval. De groep is vooral bekend van de hit “Fade to Grey”.

Dat meldt de Britse zender BBC.

Het overlijden van de frontman van de eightiesband die de “New Romantics”-stroming vertegenwoordigde, werd aan de BBC bevestigd door August Day Recordings, het platenlabel van Strange. Strange was afkomstig uit Newbridge, in Wales, en kreeg interesse in muziek na het bijwonen van een concert van de Sex Pistols in 1976. De vijftiger, geboren als Steven Harrington, overleed in een ziekenhuis in het Egyptische Sharm el-Sheikh.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Strange ging op zijn vijftiende werken voor Malcolm McClaren, de manager van de Sex Pistols. Later werd hij “gastheer” in de Blitz Club in Soho. Die club werd een ankerpunt werd voor de New Romantics, waarbij ook zijn eigen groep, Visage, hoorde. Groepen als Duran Duran, Spandau Ballet en Culture Club kregen in de Blitz Club hun kans. Strange had als politiek dat wie er gewoon uitzag niet binnenkwam.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content